A BKIK a vállalkozásindításban is segíti a tehetséges fiatal szakembereket

A BKIK a vállalkozásindításban is segíti a tehetséges fiatal szakembereket

2024-05-24 13:19
Inkubációs támogatást kapnak a Szakma Sztár Fesztivál budapesti dobogósai

Kiemelkedően szerepeltek a budapesti szakmát tanuló fiatalok az országos szakmai versenyek döntőjén, a Szakma Sztár Fesztiválon. A budapesti szakképző iskolák végzősei 35 érmet szereztek 27 szakmában. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tegnap nagyszabású ünnepségen vállalkozásindítási inkubációs támogatással és nagyértékű vásárlási utalvánnyal jutalmazta a budapesti dobogósokat, illetve felkészítő tanáraikat.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló Szakma Sztár Fesztiválon a megbecsültség és a szakmatanulás elismerése állt a középpontban. Évről évre egyre több fiatal méri össze tudását: idén 201 végzős tanuló indult 65 szakma döntőjében. A budapesti szakemberképzés erősségét jelzi, hogy a fővárosi szakképző iskolák tanulói a 200 fős mezőnyből 13 arany, 9 ezüst és 13 bronzérmet szereztek meg.

A BKIK a dobogós helyet elért budapesti versenyzőket vállalkozásindítási inkubációs szolgáltatáscsomaggal jutalmazta, egy beszállókártyát tartalmaz a BKIK Inkubációs Házába. Amennyiben a kártya birtokosa három éven belül Budapesten jegyez be vállalkozást, az ezt követő egy éven keresztül díjmentesen, maximum 10 alkalommal vehet igénybe adózással, hitelfelvétellel, illetve jogszabályokkal kapcsolatos tanácsadást a BKIK szakértőitől. Szintén egy évig biztosít a BKIK a díjazottak számára székhelyszolgáltatást megosztott iroda-, vagy tárgyalóhelyiséggel.

Emellett a három éven belül vállalkozást indító díjazottak számára a vállalkozás első évében a BKIK ingyenesen önkéntes kamarai tagságot biztosít, annak minden kedvezményével együtt.

 „A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara célja, hogy a jövő motivált szakembereit már a felkészülés időszakában elismerje és támogassa őket a pályakezdésben. Hiszünk abban, hogy a szakmai kiválóság vezet a sikerhez, majd tartós megbecsültséghez. A budapesti szakképző intézmények fiatal tehetségeinek szakmai fejlődéséhez, vállalkozásuk jövőbeni elindításához a budapesti kamarára minden körülmények között számíthatnak” – mondta el köszöntőjében Csókay Ákos, a BKIK főtitkára.

A BKIK szeretné arra ösztönözni a fiatalokat, hogy a jövőben is folyamatosan bővítsék szakmai tudásukat, ezért a díjazottak a szakmai bizonyítványuk kiállításától számított 10 éven belül 50 százalékos kedvezményt kapnak a kamara által szervezett mesterképzések és a kapcsolódó vizsgák díjából.

A díjátadó díszvendége, a tavalyi EuroSkills verseny Európa Bajnoka informatikai rendszerüzemeltető szakmában és egyben abszolút legjobb „Best in Europe” versenyzője, Koncsik Zsolt arra biztatta a résztvevőket, hogy fejlesszék tovább tudásukat és bátran tegyék próbára magukat a szakmák világ- és Európa Bajnokságának tekintett WorldSkills és EuroSkills versenyeken.

A versenysorozattal kapcsolatos további részleteket korábbi sajtóközleményeinkben találnak:

https://bkik.hu/hirek/sajtokozlemenyek/a-bkik-szakmat-tanulo-fiatal-tehetsegek-kiemelt-tamogatoja

https://bkik.hu/hirek/sajtokozlemenyek/35-budapesti-tanulo-allhatott-dobogora-a-szakma-sztar-fesztivalon