Hírek

Hírek

Könnyítés a Szerbiába üzleti céllal utazók számára

Könnyítés a Szerbiába üzleti céllal utazók számára 2021/01/22
Könnyítés a Szerbiába üzleti céllal utazók számára 12:15

A Szerb Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére a szerb kormány 2021. január 21-től lehetővé tette a Szerbiába üzleti céllal látogató külföldiek és a visszatérő szerb állampolgárok számára, hogy az érintettek a Szerb Kereskedelmi és Iparkamarát történő előzetes tájékoztatást követően a határátlépéstől számított 24 órán belül végeztessék el és mutassák be az országban elvégzett antigén vagy PCR-teszt eredményét.

Hogyan rögzítsük a pénztárgépben az azonnali fizetési rendszerben teljesített fizetéseket?

Hogyan rögzítsük a pénztárgépben az azonnali fizetési rendszerben teljesített fizetéseket? 2021/01/22
Hogyan rögzítsük a pénztárgépben az azonnali fizetési rendszerben teljesített fizetéseket? 12:07

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatója iránymutatást ad az online pénztárgép-forgalmazók, -szervizek és -műszerészek számára a pénztárgép elvárt működéséről az azonnali fizetési rendszerre épülő fizetési megoldások használatával teljesített fizetések pénztárgépben való rögzítésének módjáról.

Izraeli üzleti ajánlatok - 2021. január

Izraeli üzleti ajánlatok - 2021. január 2021/01/22
Izraeli üzleti ajánlatok - 2021. január 11:58

Az Izraeli Kereskedelmi Kamarák Szövetségétől (FICC) érkezett, aktuális izraeli üzleti ajánlatokat összesítő dokumentum érhető el.

Adóügyi információcsere

Adóügyi információcsere 2021/01/22
Adóügyi információcsere 11:44

Az Európai Bizottság 2020. július 15-én fogadta el új adócsomagját, melyre az adóelkerülések és adóvisszaélések elleni harc újabb állomásaként tekint, különös hangsúllyal a méltányos és egyszerű adózásra. Az Országgyűlés Hivatala által kiadott háttéranyag ismerteti és összefoglalja Magyarország adóügyi információcserére vonatkozó nemzetközi megállapodásait, bemutatja az uniós adócsomag három pillérét a Bizottság javaslatain, közleményein és cselekvési tervein keresztül, és rövid áttekintést nyújt az uniós hozzáadott érték adó (áfa) szabályozás irányáról.

ITM-GVH-MNB: Megerősített együttműködés a fogyasztók védelméért

ITM-GVH-MNB: Megerősített együttműködés a fogyasztók védelméért 2021/01/22
ITM-GVH-MNB: Megerősített együttműködés a fogyasztók védelméért 11:34

Megújította a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok kiszűrését célzó együttműködési megállapodását az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A versenyhivatal és a jegybank emellett bővítette a társintézmény számára fontos működési folyamatok és tudásbázis megismerését koordináló együttműködési dokumentumát is.

Pályázati források

Pályázati források 2021/01/21
Pályázati források 08:36

Aktuális pályázatok: ➡︎ Támogatás egyszerhasználatos műanyagok kivezetésére ➡︎ Pályázatok élelmiszeripari feldolgozók, beszállítók számára ➡︎ KAVOSZ támogatott hitelek ➡︎ Bértámogatások

A kormány idén is folytatja a gyorsított áfa-kiutalásokat

A kormány idén is folytatja a gyorsított áfa-kiutalásokat 2021/01/21
A kormány idén is folytatja a gyorsított áfa-kiutalásokat 08:30

A gyorsított áfa-kiutalásokat az idén is folytatja a kormány, a bevallásukat ma leadó vállalkozások akár már február elején hozzájuthatnak a pénzükhöz - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában szerdán.

Költségtámogatások lehívása

Költségtámogatások lehívása 2021/01/21
Költségtámogatások lehívása 08:24

A korábbi gyakorlattól eltérően már, csak elektronikus úton nyújthatják be az egyéb költségtámogatási kérelmüket a kiemelt támogatású Agrár Széchenyi Kártya hitelszerződéssel rendelkező vállalkozások a Magyar Államkincstárhoz.

4. ASEF Young Leaders Summit - Részvételi felhívás

4. ASEF Young Leaders Summit - Részvételi felhívás 2021/01/20
4. ASEF Young Leaders Summit - Részvételi felhívás 13:45

A Fiatal Vezetők Csúcstalálkozója a június 1-2. között Phnom Penhben sorra kerülő 13. ASEM Állam- és Kormányfői Csúcstalálkozó kísérőrendezvényére.

Pályázat fémlemez és fémalkatrész anyagtulajdonságok tesztelésére

Pályázat fémlemez és fémalkatrész anyagtulajdonságok tesztelésére 2021/01/20
Pályázat fémlemez és fémalkatrész anyagtulajdonságok tesztelésére 13:29

A FormPlanet projekt keretében európai vállalkozásoknak teremt lehetőséget arra, hogy kipróbálják a projekt keretében kialakított innovatív teszt ágy szolgáltatásait.