Mesterképzés, mestervizsga

Mesterképzés, mestervizsga

Mesterképzés, mestervizsga
 
A szakképzésről, továbbá a gazdasági kamarákról szóló törvények értelmében kizárólagosan kamarai tevékenység a mestervizsgáztatás, melynek kereteit az Országos Mestervizsga Szabályzat határozza meg. Jelenleg minisztériumi rendeletek alapján 43 szakmában van lehetőség mestervizsga letételére.
 
A mestervizsga szervezése mindig az érintett tagozat elnökének jóváhagyásával történik. A mestervizsga elnökök az MKIK, a bizottsági tagok a területi kamarai mestervizsga bizottsági tagi névjegyzékből kérhetők fel.
 
A képzés célja, hogy a jelölteket a mesteri cím viselésével együtt járó magas szakmai követelményekre felkészítse, a vállalkozás indításához és működtetéséhez szükséges alapvető pénzügyi-, számviteli-, gazdasági információkkal ellássa továbbá, hogy az alkalmazottak foglalkoztatásához és a tanulók gyakorlati képzéséhez nélkülözhetetlen ismeretekkel felvértezze. A mestervizsga az erkölcsi és szakmai elismerésen túl néhány szakmában a vállalkozás alapfeltétele, néhány szakmában jogszabály által meghatározott tevékenység végzésének előírt követelménye. A mestervizsgára jelentkezők a kamaránál tájékoztatást kaphatnak a felkészítő tanfolyamokról, a jelentkezési feltételekről, a gyakorlatról, illetve a vizsgáról is.
 
A mestervizsga felkészítő tanfolyamainkat és vizsgáinkat létszám függvényében folyamatosan indítjuk!
 
Felnőttképzési engedélyszám: E/2021/000025 
 
Mestervizsga jelentkezéshez kérjük, olvassa el részletes tájékoztatónkat
 
 
Részletes információért keresse a BKIK Felnőttképzési Irodájának munkatársait:
 
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
Mestervizsga Titkárság
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. I. emelet 126.

 

Bagoly Kun Bernadett, mestervizsga referens, +36 30 436 9270
Központi e-mail: mestervizsga@bkik.hu