Szakma Kiváló Tanulója Verseny

Szakma Kiváló Tanulója Verseny

Szakma Kiváló Tanulója Verseny

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az MKIK-nak gondozásra átadott szakképesítésekben a nappali tagozaton végzős tanulók számára hirdeti meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. A versenyen való részvétel ingyenes.

A verseny fő célkitűzései:

  • A magyar szakképzés színvonalának emelése, a szakképzés eredményeinek bemutatása széles körben.
  • A végzős tanulók, és az iskoláik (tágabban a magyar szakképzéssel) szakmai megfeleltetése a gazdaság igényeinek és elvárásainak.
  • A szakképzésben részt vevő tehetséges tanulók számára a jelenleginél szélesebb körben a megmérettetés és a kiemelkedő eredmények elérési lehetőségének biztosítása.
  • A „fizikai szakmák” társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmunkás pályamodell bemutatása, népszerűsítése révén. Pályaválasztás és pályaorientáció elősegítése.
  • Új, kötetlen formákkal a verseny fesztivál jellegének erősítése.
  • A mérés a gyakorlatorientált és a kompetenciákat mérő feladatokkal történik, melyek biztosítják a tényleges szakmai kompetenciák kibontakoztatását.

2022. évi SZKTV

Kedves Érdeklődők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy már működik az országos szakmai tanulmányi versenyek (SZKTV, OSZTV) elektronikus jelentkezésére kifejlesztett internetes oldal.

A program a https://szakmasztar.hu/ honlap „Jelentkezés a versenyre” menüpontjából indítható. A jelentkezési felület belépési adataiban változás történt, a felhasználónév az iskola által korábban megadott e-mail címre módosult, a jelszó változatlan maradt.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a jelentkezési határidő: 2021. december 16. (A jelentkezési határidőt követően a rögzítőfelület lezárásra kerül.) A jelentkezési felület lezárása után nem tudunk új jelentkezőket fogadni!

Felhívjuk szíves figyelmüket arra is, hogy a felelősségvállalási nyilatkozat megléte, feltétele a versenyen való részvételnek, kitöltése minden versenyző számára kötelező!

Egyéni felelősségvállalási nyilatkozat

A versenyzőknek a nyilatkozatokat aláírva, a jelentkezési lappal együtt, kérjük 2021. december 20-ig kamaránk részére eljuttatni.(Postázási cím: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.)

18 év alatti versenyző esetén a nyilatkozatot szülővel is szükséges aláírattatni. 

Részletes információért keresse a BKIK Szakképzési Irodájának munkatársát: 

Szurdoki Mária
asszisztens
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. 123. szoba
Telefon: +36 1 488 2167, Fax: +36 1 488 2171
E-mail: szurdoki.maria@bkik.hu

SZKTV és OSZTV versenycsoportok, szakképesítések, illetve a területi előválogató időpontjai