Szakma Kiváló Tanulója Verseny

Szakma Kiváló Tanulója Verseny

Szakma Kiváló Tanulója Verseny
 

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny dolgozatainak megtekintése

A dolgozatok megtekintésére 2021. április 13-án 9.00-15.00 óra között az alábbi táblázat szakma szerinti beosztása alapján van lehetőség.

Helyszín: LURDY HÁZ Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. I. emelet Konferenciaterem.


 

A pandémiás helyzetre való tekintettel és a személyes kontaktus minimalizálása érdekében kérjük, hogy csak az éljen a megtekintés lehetőségével, akinek valóban indokolt (például néhány pont hiányzik a 60%-hoz). Az egyes szakmák dolgozatait csak a táblázatban szereplő idősávban tudják megtekinteni (pl.: ács: 9.00-11.00 óra között az 1. asztalnál).

Az országos szakmai versenyekkel kapcsolatos minden információ (pontszámok, korábbi évek feladatai, megoldások, stb.) megtalálhatóak a verseny hivatalos honlapján, a www.szakmasztar.hu weboldalon.

 


Tisztelt Érintettek! 

Tekintettel arra, hogy a kormány 2021. március 4-i döntése értelmében módosulnak az aktuális járványügyi intézkedések az oktatási intézmények vonatkozásában, az SZKTV területi előválogatói 2021. március 8-tól törlésre kerülnek.

Szíves megértésüket köszönjük!

 
A Szakma Kiváló Tanulója Verseny írásbeli elődöntőjének szervezési és lebonyolítási feladatait látjuk el.
 
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az MKIK-nak gondozásra átadott szakképesítésekben a nappali tagozaton végzős tanulók számára hirdeti meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt.
 
A verseny fő célkitűzései:
  • A magyar szakképzés színvonalának emelése, a szakképzés eredményeinek bemutatása széles körben.
  • A végzős tanulók, és az iskoláik (tágabban a magyar szakképzéssel) szakmai megfeleltetése a gazdaság igényeinek és elvárásainak.
  • A szakképzésben részt vevő tehetséges tanulók számára a jelenleginél szélesebb körben a megmérettetés és a kiemelkedő eredmények elérési lehetőségének biztosítása.
  • A „fizikai szakmák” társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmunkás pályamodell bemutatása, népszerűsítése révén. Pályaválasztás és pályaorientáció elősegítése.
  • Új, kötetlen formákkal a verseny fesztivál jellegének erősítése.
  • A mérés a gyakorlatorientált és a kompetenciákat mérő feladatokkal történik, melyek biztosítják a tényleges szakmai kompetenciák kibontakoztatását.
A versenyen való részvétel ingyenes.
 
 
Részletes információért keresse a BKIK Szakképzési Irodájának munkatársát:
 
Szurdoki Mária
asszisztens
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. 123. szoba
Telefon: 488-2167, Fax. 488-2171