Szakma Kiváló Tanulója Verseny

Szakma Kiváló Tanulója Verseny

Szakma Kiváló Tanulója Verseny

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az MKIK-nak gondozásra átadott szakképesítésekben az iskolai rendszerű nappali oktatásban résztvevő végzős tanulói jogviszonyban tanulók számára hirdeti meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. 

A verseny fő célkitűzései:

  1. A magyar szakképzés színvonalának további emelése, eredményeinek széles körű bemutatása.
  2. A végzős tanulók és iskoláik (tágabban a szakképzés) szakmai megfeleltetése a gazdaság igényeinek és elvárásainak.
  3. A szakképzésben résztvevő tehetséges tanulók számára a megmérettetés és a kiemelkedő eredmények elérési lehetőségének biztosítása.
  4. A „fizikai, közlekedési szakképesítések” társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmunkás pályamodell bemutatása, népszerűsítése révén, illetve a pályaválasztás és a pályaorientáció erősítése által.
  5. Életszerű, gyakorlatorientált feladatokkal mérni a versenyzők tudását.

2023. évi SZKTV

Kedves Érdeklődők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy már működik az országos szakmai tanulmányi versenyek (SZKTV, OSZTV) elektronikus jelentkezésére szolgáló internetes felület.

A jelentkezés a https://szakmasztar.hu/ honlap „Jelentkezés a versenyre” menüpontjából indítható. A felületre csak aktivált felhasználói fiókkal lehet belépni. A 2022/2023. tanév tanulmányi versenyeihez egy új jelentkezési felület került kialakításra, így, ha korábban használta is esetleg már a szakmai versenyek jelentkezési felületét, most mindenképpen aktiválni kell fiókját, hogy bejelentkezhessen és jelentkezéseket adhasson le. A területileg illetékes kereskedelmi és iparkamaránál tudják aktiválni a felhasználói fiókját.

Jelentkezési határidő: 2022. december 15. 

A jelentkezési határidőt követően a rögzítőfelület lezárásra kerül. A jelentkezési felület lezárása után nem tudunk új jelentkezőket fogadni!

Felhívjuk szíves figyelmüket arra is, hogy a felelősségvállalási nyilatkozat megléte feltétele a versenyen való részvételnek, kitöltése minden versenyző számára kötelező! A versenyen történő részvétel díjtalan.

Egyéni felelősségvállalási nyilatkozat

A versenyzőknek a nyilatkozatokat aláírva, a jelentkezési lappal együtt, kérjük 2022. december 20-áig kamaránk részére eljuttatni.

Postacím: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

18 év alatti versenyző esetén a nyilatkozatot szülővel is szükséges aláírattatni!

Részletes információért keresse a BKIK Szakképzési Irodájának pályaorientációs munkatársát, Szurdoki Máriát, munkaidőben az alábbi elérhetőségek egyikén:
Telefon: +36 30 6760723
E-mail: szurdoki.maria@bkik.hu

SZKTV és OSZTV versenycsoportok, szakképesítések, illetve a területi előválogató időpontjai