Pályaorientáció

Pályaorientáció

Pályaorientáció

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2013 óta kiemelten foglalkozik a pályaorientációval.

Célunk, hogy a pályaválasztás előtt álló diákokat, szüleiket segítsük, hogy az iskolát, szakmát választó fiatalok, képesek legyenek megfelelő döntést hozni, annak érdekében, hogy később jó eséllyel indulhassanak a munkaerőpiacon.

Fontosnak tartjuk, hogy a diákok minél több információt kapjanak. Szóróanyagainkkal, rendhagyó osztályfőnöki óráinkkal, rendezvényeinkkel igyekszünk hatékonyan tájékoztatni, ösztönözni őket, hogy ismerjék meg jobban önmagukat, képességeiket és a lehetőségeiket, mielőtt döntenek arról, milyen irányba szeretnének továbbtanulni.

A gyerekek mellett a szülők tájékoztatását is kiemelten fontosnak tartjuk, hiszen a szülőkkel együtt hozza meg a gyermek a végső döntést. Legtöbb esetben szülői értekezleteken kapunk lehetőséget a tájékoztatásukra, de egyéni konzultációt is vállalunk.

A leghasznosabb, ha saját tapasztalatokat, saját élményeket szereznek a diákok, erre kiváló lehetőséget nyújtanak az általunk szervezett díjmentes üzemlátogatások, tanműhely látogatások, ahol képzett szakemberekkel beszélgethetnek az adott szakma rejtelmeiről, illetve előadásokat hallhatnak tőlük.

Folyamatosan informáljuk az iskolákat ezekről a lehetőségekről és az általunk, vagy partnereink által szervezett pályaválasztással kapcsolatos rendezvényekről.

Célunk az, hogy a fiatalok szakmaismeretét és önismeretét komoly, játékos formában bővítsük. Folyamatosan változó világunkban igyekszünk felkészíteni a fiatalokat arra is, hogy rugalmasan tudjanak alkalmazkodni a szüntelenül változó körülményekhez, és adott esetben úgy tudjanak váltani, hogy azzal a külső és a belső világuk összhangba kerüljön Hisszük azt, hogy gondos körültekintéssel megválasztott pálya biztos alapot nyújt a jövőre is.

 

Kapcsolat: palyaorentacio@bkik.hu