Pályaorientáció

Pályaorientáció

Pályaorientáció

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2013 óta kiemelten foglalkozik a pályaorientációval.

Célunk, hogy a pályaválasztás előtt álló diákokat, szüleiket segítsük, hogy az iskolát, szakmát választó fiatalok, képesek legyenek megfelelő döntést hozni, annak érdekében, hogy később jó eséllyel indulhassanak a munkaerőpiacon.

Fontosnak tartjuk, hogy a diákok minél több információt kapjanak. Szóróanyagainkkal, rendhagyó osztályfőnöki óráinkkal, rendezvényeinkkel igyekszünk hatékonyan tájékoztatni, ösztönözni őket, hogy ismerjék meg jobban önmagukat, képességeiket és a lehetőségeiket, mielőtt döntenek arról, milyen irányba szeretnének továbbtanulni.

A gyerekek mellett a szülők tájékoztatását is kiemelten fontosnak tartjuk, hiszen a szülőkkel együtt hozza meg a gyermek a végső döntést. Legtöbb esetben szülői értekezleteken kapunk lehetőséget a tájékoztatásukra, de egyéni konzultációt is vállalunk.

A leghasznosabb, ha saját tapasztalatokat, saját élményeket szereznek a diákok, erre kiváló lehetőséget nyújtanak az általunk szervezett díjmentes üzemlátogatások, tanműhely látogatások, ahol képzett szakemberekkel beszélgethetnek az adott szakma rejtelmeiről, illetve előadásokat hallhatnak tőlük.

Folyamatosan informáljuk az iskolákat ezekről a lehetőségekről és az általunk, vagy partnereink által szervezett pályaválasztással kapcsolatos rendezvényekről.

Célunk az, hogy a fiatalok szakmaismeretét és önismeretét komoly, játékos formában bővítsük. Folyamatosan változó világunkban igyekszünk felkészíteni a fiatalokat arra is, hogy rugalmasan tudjanak alkalmazkodni a szüntelenül változó körülményekhez, és adott esetben úgy tudjanak váltani, hogy azzal a külső és a belső világuk összhangba kerüljön Hisszük azt, hogy gondos körültekintéssel megválasztott pálya biztos alapot nyújt a jövőre is.

Aktualitások

Tanulj szakMÁt! Pályaorientációs és Szakképzési Börze beszámoló:
https://www.bkik.hu/hu/hirek/tanulj-szakmat-2020-palyaorientacios-es-szakkepzesi-borze

Kapcsolat

Quitt László pályaorientációs tanácsadó

Elérhetőség:1016 Budapest, Krisztina krt. 99. 124. szoba
Telefon: +36 1 488 2114
Mobil: +36 30 281 6762
E-mail: quitt.laszlo@bkik.hu

Hasznos linkek:

Szakmavilág honlap: http://www.szakmavilag.hu/

Szakma Sztár Fesztivál: http://www.youtube.com/watch?v=Tov3BOvp0a4

SkillsHungary:http://skillshungary.hu/index.php?modul=main&func=hirek&id=216https://

SzakMÁzz!: www.facebook.com/szakmazz

Kérdőívek:
http://eletpalya.munka.hu/kerdoivek

http://eletpalya.munka.hu/filmek

http://eletpalya.munka.hu/mappak

http://www.szakmavilag.hu

https://www.felvi.hu/felveteli/teszt

https://eduline.hu