Pályaorientáció

Pályaorientáció

Pályaorientáció

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2013 óta kiemelten foglalkozik a pályaorientációval.

Célunk, hogy a pályaválasztás előtt álló diákokat, szüleiket segítsük, hogy az iskolát, szakmát választó fiatalok, képesek legyenek megfelelő döntést hozni, annak érdekében, hogy később jó eséllyel indulhassanak a munkaerőpiacon.

Fontosnak tartjuk, hogy a diákok minél több információt kapjanak. Szóróanyagainkkal, rendhagyó osztályfőnöki óráinkkal, rendezvényeinkkel igyekszünk hatékonyan tájékoztatni, ösztönözni őket, hogy ismerjék meg jobban önmagukat, képességeiket és a lehetőségeiket, mielőtt döntenek arról, milyen irányba szeretnének továbbtanulni.

A gyerekek mellett a szülők tájékoztatását is kiemelten fontosnak tartjuk, hiszen a szülőkkel együtt hozza meg a gyermek a végső döntést. Legtöbb esetben szülői értekezleteken kapunk lehetőséget a tájékoztatásukra, de egyéni konzultációt is vállalunk.

A leghasznosabb, ha saját tapasztalatokat, saját élményeket szereznek a diákok, erre kiváló lehetőséget nyújtanak az általunk szervezett díjmentes üzemlátogatások, tanműhely látogatások, ahol képzett szakemberekkel beszélgethetnek az adott szakma rejtelmeiről, illetve előadásokat hallhatnak tőlük.

Folyamatosan informáljuk az iskolákat ezekről a lehetőségekről és az általunk, vagy partnereink által szervezett pályaválasztással kapcsolatos rendezvényekről.

Célunk az, hogy a fiatalok szakmaismeretét és önismeretét komoly, játékos formában bővítsük. Folyamatosan változó világunkban igyekszünk felkészíteni a fiatalokat arra is, hogy rugalmasan tudjanak alkalmazkodni a szüntelenül változó körülményekhez, és adott esetben úgy tudjanak váltani, hogy azzal a külső és a belső világuk összhangba kerüljön Hisszük azt, hogy gondos körültekintéssel megválasztott pálya biztos alapot nyújt a jövőre is.

Felhívás - Pályaorientáció 2021. május

Aktualitások

TereMszemle

Építőipar? Vendéglátás? Kreatív szakmák? Kereskedelem?  Gépészet?  Műszaki szakképzés? Egészségügy?

Mire elég 45 perc?

Aki volt már iskolás, az tudja. Ez éppen egy tanórányi idő. 45 perc az éppen 9x5 perc. Ennyi kell, hogy végignézzük azt a kilenc kisfilmet, amelyeket a honlapunkon megnézhetnek.

A „SzakMÁzz!” Pályaorientációs és Szakképzési Börze – immár másodjára – az online térbe költözött.

A program ismert arca, Zola magával vitte pályaválasztás előtt álló unokaöccsét, Samut. Kettesben feltérképezték, milyen lehetőségek várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat Budapesten. A látogatásokon elkísérte őket a kamera is (és persze a Kamara is).

A BKIK tagozatainak javaslatait is figyelembe véve számos intézményt, iskolát, tanműhelyt, képzőhelyet ejtettek útba. A korszerű szakképzéshez és a szakmaszerzéshez kaphatnak kedvet, akik belekóstolnak a filmekbe, melyeket a Fővárosi Kormányhivatallal, a szakképzési centrumokkal együttműködve a BKIK készített.

 


 

Tanulj szakMÁt! Pályaorientációs és Szakképzési Börze beszámoló:
https://www.bkik.hu/hu/hirek/tanulj-szakmat-2020-palyaorientacios-es-szakkepzesi-borze

2020 decemberében háromrészes kisfilmet forgattunk a CNC-programozó szakma megismertetéséért és népszerűsítéséért, „SzakmaTúra2020” címmel.
Az epizódok három eltérő nagyságú és profilú budapesti vállalkozás üzemeiben készültek. A filmekhez további aktivitásokat kapcsolunk, ezzel segítve a fiatalok pályaválasztását.

 

Kapcsolat

Quitt László pályaorientációs tanácsadó

Elérhetőség:1016 Budapest, Krisztina krt. 99. 124. szoba
Telefon: +36 1 488 2114
Mobil: +36 30 281 6762
E-mail: quitt.laszlo@bkik.hu

Hasznos linkek:

Szakmavilág honlap
SkillsHungary
SzakMÁzz!

Kérdőívek:

http://eletpalya.munka.hu/kerdoivek
http://eletpalya.munka.hu/filmek
http://eletpalya.munka.hu/mappak
http://www.szakmavilag.hu
https://www.felvi.hu/felveteli/teszt
https://eduline.hu