Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelés

Pályázatfigyelés és pályázati tanácsadás 

A BKIK Információs és Tanácsaó Irodája alapfokú információnyújtást és tanácsadást végez hazai és külföldi forrásbevonási lehetőségekre vonatkozóan, különös tekintettel a vissza nem térítendő támogatásokra, illetve a visszatérítendő, kedvezményes finanszírozási opciókra. 

Emellett a BKIK nagy tapasztalattal és szaktudással rendelkező pályázati szakértőket von be a tanácsadói tevékenységébe annak érdekében, hogy a vállalkozások számára emelt szintű pályázati tanácsadási szolgáltatás is rendelkezésére álljon. Ennek egy része díjmentesen vehető igénybe, másik része díjköteles (önkéntes tagsággal rendelkező vállalkozásokra azon-ban kedvezményes díjszabás vonatkozik). 

A fenti szolgálatatások kiegészítéseképpen minden rendezett kamarai regisztrációval bíró vállalkozás díjmentesen igénybe veheti az online Kamarai Pályázat- és Rendezvényfigyelő Rendszert (https://palyazatkereso.mkik.hu). Az online felületen az adott vállalkozás belép a kamarai regisztráció során megadott kóddal és információ-igényeinek megfelelően beállítja a pályázatok, rendezvények keresési „szűrőit”, majd ezek alapján heti rendszerességgel tájékoz-atást kap a megadott e-mail címre. 

Mi várható a pályázati tanácsadások alkalmával? 

A pályázati tanácsadás/konzultáció során a vállalkozások felvilágosítást kapnak arról, hogy jelen helyzetük-ben milyen lehetőségeik vannak, az elképzeléseik hogyan valósíthatók meg, és mi lehet a legoptimálisabb  finanszírozási mód. 

Tanácsadások kívül van-e lehetőség rendezvényeken keresztül tájékozódni a pályázatokról? 

Általános tapasztalat, hogy a vállalkozások részéről folyamatos igény merül fel konzultációval egybekötött szakmai rendezvények szervezésére, amely egy-egy témakörben felvértezi őket alapvető információkkal vagy éppen megerősíti, tökéletesíti addigi ismereteiket.

Pályázatok, támogatások, finanszírozási források té-makörben átlagosan negyedévente 1 (offline) konferencia vagy workshop szervezése történik, igazodva a mindenkori pályázati aktualitásokhoz. Ezzel kapcsolatos információk a BKIK rendezvénynaptárában és az Információs és Tanácsadó Irodában érhetők el.

Hogyan lehet a pályázati tanácsadást igénybe venni? 

A pályázati tanácsadások több csatornán zajlanak: személyesen, telefonon, emailen keresztül és online. Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a lehetőség, forduljon bizalommal a BKIK alábbi szervezeti egységéhez: 

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
Információs és Tanácsadó Iroda
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. V. emelet 511.
Telefon: +36 (1) 488 2070
E-mail: tanacsadas@bkik.hu

Ügyfélfogadás (előzetes időpont-egyeztetés alapján):
hétfő - csütörtök: 9.00 - 15.00
péntek: 9.00 - 13.00

Visszanemtérítendő támogatások Visszatéritendő támogatások

 

Egyéni vállalkozók pályázati lehetőségei

Egyéni vállalkozók pályázati lehetőségei 11/19
Egyéni vállalkozók pályázati lehetőségei 14:14

Manapság nagyon sok kérdést kapunk, hogy a jelenlegi, vagy a jövőbeni ciklusban mik az egyéni vállalkozók pályázati lehetőségei. Igyekeztünk cikkünkben ezeket a felhívásokat egy csokorba szedni!

Munkahelymegőrző támogatás

Munkahelymegőrző támogatás 11/18
Munkahelymegőrző támogatás 16:05

Újra elérhető a munkahelymegőrző támogatás az „Azonnal cselekszünk” programon belül. Ennek keretei között a nehéz helyzetben levő vállalkozások pályázhatnak 2021 végéig.

2021-2027-es fejlesztési ciklus

2021-2027-es fejlesztési ciklus 11/06
2021-2027-es fejlesztési ciklus 10:22

Jelenleg a 2021-2027-es pályázati ciklus alap dokumentuma társadalmi egyeztetésen van, körülbelül 3 hónap alatt fog kialakulni végleges formája. A terv szerint a kormány 2021 nyarán fogja elfogadni az új operatív programokat és a menetrendet, és ősszel megérkezhetnek az első források is Brüsszelből.

Pályázati körkép vállalkozások számára

Pályázati körkép vállalkozások számára 11/06
Pályázati körkép vállalkozások számára 09:00

A finanszírozási források piaca egy dinamikusan változó közeg, amit a vállalkozások számára nem mindig egyszerű nyomon követni. Az alábbiakban egy átfogó, „gyors” áttekintés olvasható a nyitva álló, felfüggesztett és tervben lévő pályázati kiírásokról.

Telephelyfejlesztés, eszközbeszerzés Pest megyében

Telephelyfejlesztés, eszközbeszerzés Pest megyében 11/04
Telephelyfejlesztés, eszközbeszerzés Pest megyében 14:23

A jövő év elején nyílik a pályázat, amelyre Pest megyei kedvezményezett járásainak vállalkozásai pályázhatnak.

Borászati gépek pályázatból

Borászati gépek pályázatból 10/29
Borászati gépek pályázatból 14:31

Borászati gépek pályázatból is beszerezhetőek – nem csak újak, de már meglévő eszközök is elszámolhatóak az újonnan megjelent felhívásban.

Zöld Busz Program, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének része

Zöld Busz Program, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének része 10/29
Zöld Busz Program, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének része 09:48

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének részét képező Zöld Busz Program első lépéseként elindított Mintaprojekt célja elektromos autóbuszok kihelyezése minimum hét, telephelyi infrastruktúrával rendelkező településen legalább egy hónapos demonstrációs – különösen műszaki, járatszervezési, vezetéstechnikai, kommunikációs – használat céljából.

3 milliárdos kerettel nyílik az EUREKA-PÁLYÁZAT

3 milliárdos kerettel nyílik az EUREKA-PÁLYÁZAT 10/28
3 milliárdos kerettel nyílik az EUREKA-PÁLYÁZAT 13:22

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal idén is célzott pályázattal, de többszörösére emelt keretösszeggel támogatja a magyar piaci szereplők – köztük kiemelten a kis- és középvállalkozások – részvételét a nemzetközi innovációs együttműködéseket ösztönző EUREKA programban.

Divat és dizájnipar támogatása

Divat és dizájnipar támogatása 10/16
Divat és dizájnipar támogatása 08:54

Társadalmi egyeztetés alá került az a pályázati felhívás, amelynek célja a divat és dizájnipar támogatása.

Vállalkozások Munkaerő Támogatása Program

Vállalkozások Munkaerő Támogatása Program 10/15
Vállalkozások Munkaerő Támogatása Program 14:21

Bértámogatás vállalkozások számára – a kormány új programot indított a cégek számára, amely segítségével vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.