Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelés

Pályázatfigyelés és pályázati tanácsadás 

A BKIK Információs és Tanácsaó Irodája alapfokú információnyújtást és tanácsadást végez hazai és külföldi forrásbevonási lehetőségekre vonatkozóan, különös tekintettel a vissza nem térítendő támogatásokra, illetve a visszatérítendő, kedvezményes finanszírozási opciókra. 

Emellett a BKIK nagy tapasztalattal és szaktudással rendelkező pályázati szakértőket von be a tanácsadói tevékenységébe annak érdekében, hogy a vállalkozások számára emelt szintű pályázati tanácsadási szolgáltatás is rendelkezésére álljon. Ennek egy része díjmentesen vehető igénybe, másik része díjköteles (önkéntes tagsággal rendelkező vállalkozásokra azon-ban kedvezményes díjszabás vonatkozik). 

A fenti szolgálatatások kiegészítéseképpen minden rendezett kamarai regisztrációval bíró vállalkozás díjmentesen igénybe veheti az online Kamarai Pályázat- és Rendezvényfigyelő Rendszert (https://palyazatkereso.mkik.hu). Az online felületen az adott vállalkozás belép a kamarai regisztráció során megadott kóddal és információ-igényeinek megfelelően beállítja a pályázatok, rendezvények keresési „szűrőit”, majd ezek alapján heti rendszerességgel tájékoz-atást kap a megadott e-mail címre. 

Mi várható a pályázati tanácsadások alkalmával? 

A pályázati tanácsadás/konzultáció során a vállalkozások felvilágosítást kapnak arról, hogy jelen helyzetük-ben milyen lehetőségeik vannak, az elképzeléseik hogyan valósíthatók meg, és mi lehet a legoptimálisabb  finanszírozási mód. 

Tanácsadások kívül van-e lehetőség rendezvényeken keresztül tájékozódni a pályázatokról? 

Általános tapasztalat, hogy a vállalkozások részéről folyamatos igény merül fel konzultációval egybekötött szakmai rendezvények szervezésére, amely egy-egy témakörben felvértezi őket alapvető információkkal vagy éppen megerősíti, tökéletesíti addigi ismereteiket.

Pályázatok, támogatások, finanszírozási források té-makörben átlagosan negyedévente 1 (offline) konferencia vagy workshop szervezése történik, igazodva a mindenkori pályázati aktualitásokhoz. Ezzel kapcsolatos információk a BKIK rendezvénynaptárában és az Információs és Tanácsadó Irodában érhetők el.

Hogyan lehet a pályázati tanácsadást igénybe venni? 

A pályázati tanácsadások több csatornán zajlanak: személyesen, telefonon, emailen keresztül és online. Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a lehetőség, forduljon bizalommal a BKIK alábbi szervezeti egységéhez: 

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
Információs és Tanácsadó Iroda
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. V. emelet 511.
Telefon: +36 (1) 488 2070
E-mail: tanacsadas@bkik.hu

Ügyfélfogadás (előzetes időpont-egyeztetés alapján):
hétfő - csütörtök: 9.00 - 15.00
péntek: 9.00 - 13.00

Visszanemtérítendő támogatások Visszatéritendő támogatások

 

Élelmiszeripari középvállalkozások támogatása

Élelmiszeripari középvállalkozások támogatása 12/02
Élelmiszeripari középvállalkozások támogatása 13:47

A felhívás célja, hogy a támogatással komplex beruházásokat támogasson, amelyek segítik az élelmiszeripari vállalkozások piaci pozíciójának erősítését, versenyképességük növelését és segítsék őket a munkahelyek megtartásában.

Évzáró online konferencia - Pályázatok, hitelek – Mi volt, mi lesz?

Évzáró online konferencia - Pályázatok, hitelek – Mi volt, mi lesz? 11/25
Évzáró online konferencia - Pályázatok, hitelek – Mi volt, mi lesz? 13:47

Mi történt idén a pályázatok, hitelek világában, és mire számíthatunk a következő időszakban? Mire tudunk majd pályázni a következő ciklusban, hogy fog átalakulni a rendszer?

Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása 11/24
Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása 14:10

A felhívás célja a divat és dizájnipari tervező-gyártó kkv-k megújulását elősegítő technológiai fejlesztések támogatása, ezzel működésük és munkahelymegtartó, valamint jövedelemtermelő képességük megerősítése.

Pályázati ajánló! Külgazdasági és Külügyminisztérium: Versenyképesség növelő támogatás

Pályázati ajánló! Külgazdasági és Külügyminisztérium: Versenyképesség növelő támogatás 11/24
Pályázati ajánló! Külgazdasági és Külügyminisztérium: Versenyképesség növelő támogatás 11:12

A pályázat célja, hogy a Magyar Állam egyszeri, nem visszatérítendő költségvetési támogatás nyújtásával a közép- és nagyvállalkozásokat a COVID-19-járvány (koronavírus-járvány) következtében a gazdaság számára szükséges beruházásokra ösztönözze.

Egyéni vállalkozók pályázati lehetőségei

Egyéni vállalkozók pályázati lehetőségei 11/19
Egyéni vállalkozók pályázati lehetőségei 14:14

Manapság nagyon sok kérdést kapunk, hogy a jelenlegi, vagy a jövőbeni ciklusban mik az egyéni vállalkozók pályázati lehetőségei. Igyekeztünk cikkünkben ezeket a felhívásokat egy csokorba szedni!

Munkahelymegőrző támogatás

Munkahelymegőrző támogatás 11/18
Munkahelymegőrző támogatás 16:05

Újra elérhető a munkahelymegőrző támogatás az „Azonnal cselekszünk” programon belül. Ennek keretei között a nehéz helyzetben levő vállalkozások pályázhatnak 2021 végéig.

2021-2027-es fejlesztési ciklus

2021-2027-es fejlesztési ciklus 11/06
2021-2027-es fejlesztési ciklus 10:22

Jelenleg a 2021-2027-es pályázati ciklus alap dokumentuma társadalmi egyeztetésen van, körülbelül 3 hónap alatt fog kialakulni végleges formája. A terv szerint a kormány 2021 nyarán fogja elfogadni az új operatív programokat és a menetrendet, és ősszel megérkezhetnek az első források is Brüsszelből.

Pályázati körkép vállalkozások számára

Pályázati körkép vállalkozások számára 11/06
Pályázati körkép vállalkozások számára 09:00

A finanszírozási források piaca egy dinamikusan változó közeg, amit a vállalkozások számára nem mindig egyszerű nyomon követni. Az alábbiakban egy átfogó, „gyors” áttekintés olvasható a nyitva álló, felfüggesztett és tervben lévő pályázati kiírásokról.

Telephelyfejlesztés, eszközbeszerzés Pest megyében

Telephelyfejlesztés, eszközbeszerzés Pest megyében 11/04
Telephelyfejlesztés, eszközbeszerzés Pest megyében 14:23

A jövő év elején nyílik a pályázat, amelyre Pest megyei kedvezményezett járásainak vállalkozásai pályázhatnak.

Borászati gépek pályázatból

Borászati gépek pályázatból 10/29
Borászati gépek pályázatból 14:31

Borászati gépek pályázatból is beszerezhetőek – nem csak újak, de már meglévő eszközök is elszámolhatóak az újonnan megjelent felhívásban.